Een groep in de Istanbulse wijk Eyüp heeft het voertuig van de Istanbulse burgemeester Ekrem İmamoğlu aangevallen, naar verluidt om te protesteren tegen de stedelijke transformatie.

Een vrouw die probeerde het beveiligingsvoertuig van İmamoğlu te laten stoppen, viel en verwondde zichzelf als gevolg daarvan.

Het voertuig van de burgemeester van Istanbul, Ekrem İmamoğlu, werd aangevallen door een groep die naar verluidt wilde protesteren tegen de stedelijke transformatie in het Eyüp-district.

De groep sloeg op het voertuig van de burgemeester en op de veiligheidsvoertuigen die hem escorteerden, waarop de politie tussenbeide kwam bij het incident.

Hoewel regeringsgezinde media meldden dat een vrouw gewond was geraakt als gevolg van een aanval door de bewakers van Imamoğlu, werd later bekend dat de vrouw was gevallen en zichzelf had verwond toen zij probeerde het begeleidingsvoertuig van de burgemeester te laten stoppen.

“Ekrem İmamoğlu heeft me dit aangedaan,” vertelde de gewonde vrouw genaamd Ayşe Topçu, van wie werd onthuld dat ze lid is van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), aan Demirören News Agency, maar op beelden was te zien hoe ze viel terwijl ze het voertuig probeerde aan te vallen.

De groep beweerde dat de gemeente heeft geprobeerd om een park te slopen, wat werd weerlegd door İmamoğlu.

“We geven om groene ruimtes hier. We zullen niet toestaan dat er groene ruimte verdwijnt. Sommige burgers kunnen zich zorgen maken, maar we zullen schitterende parken aanleggen,” zei İmamoğlu tijdens de grondbrekende ceremonie op 25 mei.

İmamoğlu, die de AKP van president Recep Tayyip Erdoğan een grote nederlaag toebracht in de lokale verkiezingen van 2019, is vaak het doelwit van de regering vanwege valse beweringen.

Bron: Turkse media