Foto: Het meer in de provincie Burdur, dat ook bekend staat als de Turkse Maladiven vanwege het witte strand en het heldere water, is al jaren een populaire toeristische trekpleister.

Door het heldere water en het witte zand staat het meer van Salda, in het district Yeşilova van de Zuidelijke provincie Burdur, ook bekend als de Turkse Malediven.

Gouverneur Ali Arslantaş heeft onlangs een analyse laten uitvoeren van het water in het meer. Op 19 juli maakte hij de resultaten van dat onderzoek via Twitter bekend.

“Uit de analyse blijkt dat het water drinkbaar is”, verklaarde hij. Bij zijn bericht voegde hij ook foto’s toe van de oevers en van het blauwe water.

Ümit Turan, medewerker op het ministerie van Milieu en Stedelijke Ontwikkeling, is het daarmee eens. “Dat dit water drinkbaar is, ligt aan de beschermingsmaatregelen die we hebben ingevoerd.”

Een gebied rond het meer, met een totale oppervlakte van 295 vierkante kilometer, heeft een speciale status als beschermd natuurgebied. Die status kreeg het meer in 2019.

De voorbije jaren werd Salda ook steeds belangrijker als toeristische bestemming. Vorig jaar kreeg de Turkse huisvestingsdienst TOKİ, gesteund door de overheid, een aanbesteding om de Nationale Tuin van Salda aan te leggen.

K.L.

(Bron: Hürriyet)

Opgepast bezoekers Turkse Malediven: ‘Vanaf 10 augustus is het effectief verboden’