Ekrem İmamoğlu, en zijn vrouw, Dilek İmamoğlu

Er is opnieuw een onderzoek gestart naar de burgemeester van Istanbul, Ekrem İmamoğlu, ditmaal naar een aankoop van ontsmettingsmiddelen door de gemeente.

İmamoğlu werd onlangs nog ondervraagd omdat hij zijn handen achter zijn rug had gekruist in de buurt van een schrijn.

Burgemeester Ekrem İmamoğlu van Istanbul van de belangrijkste oppositiepartij Republikeinse Volkspartij (CHP) is het onderwerp geworden van het zoveelste onderzoek, meldde het dagblad Sözcü op 17 mei.

İmamoğlu wordt deze keer ondervraagd over de aankoop van ontsmettingsmiddelen door de gemeente in maart 2020, waarbij de lokale overheid zo’n 15.000 liter van het materiaal kocht.

Ironisch genoeg werd de ontslagen minister van Handel Ruhsar Pekcan nooit onderzocht voor het aanrekenen van te hoge kosten aan de staat bij de verkoop van ontsmettingsmiddelen door haar eigen bedrijf, waardoor ze in wezen geen andere repercussies kreeg dan haar verwijdering uit haar functie.

Oppositie legt corruptie bloot bij regering-Erdoğan

Imamoğlu, aan de andere kant, werd onlangs onderzocht voor het kruisen van zijn armen achter zijn rug terwijl hij in de buurt van een heiligdom liep, de laatste in een groot aantal juridische procedures tegen de oppositie politicus.

İmamoğlu won in 2019 de lokale verkiezingen, de grootste stad van Turkije, en maakte daarmee een einde aan twee decennia van bestuur door Erdoğans regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP).

Analisten zien hem als een potentiële tegenstander van Recep Tayyip Erdoğan bij de presidentsverkiezingen in 2023.

Opening tennisbaan

Een drijvende tennisbaan is gebouwd op de Gouden Hoorn in Istanbul, en de openingswedstrijd werd gehouden met de deelname van de burgemeester van de provincie, Ekrem İmamoğlu, en zijn vrouw, Dilek İmamoğlu.

Tijdens het spelen van een tenniswedstrijd met leden van de organisaties die zijn aangesloten om evenementen uit te voeren voor de viering van de Herdenking van Atatürk en de Jeugd- en Sportdag van Turkije op 19 mei, promootte de burgemeester de wedstrijd op zijn Twitter-account door te zeggen: “Is een wedstrijd op zee mogelijk, ja dat is het.”

“Deze drijvende baan zal een tijdje op de Gouden Hoorn blijven,” zei de burgemeester, eraan toevoegend: “We staan open voor alle aanbiedingen.”

Volgens de burgemeester kan het drijvende land ook worden gebruikt voor andere sport- of culturele activiteiten en concerten.

Hij verklaarde ook open te staan voor het spelen van wedstrijden om donaties in te zamelen voor niet-gouvernementele organisaties en instellingen.

“Als iemand de gemeente belt en zegt dat hij of zij donaties wil doen aan een aantal niet-gouvernementele organisaties, kunnen we een wedstrijd spelen op dit drijvende land,” zei hij.

Bron: Turkse media