Foto: Turkse maffialeider Sedat Peker

De Turkse maffialeider Sedat Peker heeft gezegd dat hij de aanslag op het dagblad Hürriyet in 2015 organiseerde op verzoek van een AKP-wetgever.

Volgens Peker belde een afgevaardigde van de AKP hem op en vroeg hem om zijn mannen naar het gebouw te sturen om de aanslag uit te voeren.

De Turkse maffialeider Sedat Peker heeft toegegeven dat hij in 2015 de aanslag op het gebouw van het dagblad Hürriyet in Bağcılar in Istanbul heeft georganiseerd, en voegde eraan toe dat hij dit deed op verzoek van een regerende afgevaardigde van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP).

In een YouTube-video vol belangrijke beschuldigingen tegen voormalige en huidige politici, evenals zakenlieden, zei Peker dat hij de Demirören Holding hielp bij de aankoop van de media-activa van de Doğan Group, waaronder het dagblad Hürriyet, ooit beschouwd als mainstream, door de aanval op 7 sept. 2015.

“Demirören’s team, luister je? Ik organiseerde de aanval op het gebouw van uw krant,” zei Peker in de video die op 20 mei werd vrijgegeven, eraan toevoegend dat de telefoonsignalen van de afgevaardigde die hij noemde zonder een naam te noemen, kunnen worden gecontroleerd om zijn beweringen te bewijzen.

“De afgevaardigde zei: ‘Een groep van onze jongerentak zal naar het gebouw van de krant gaan, maar het zijn geen professionals. Kunt u uw mannen sturen?’ Ik accepteerde en stuurde ze,” zei de maffialeider.

Een pro-regeringsgezinde en ultranationalistische groep viel het gebouw van het dagblad Hürriyet aan om te protesteren tegen de berichtgeving over een interview met president Recep Tayyip Erdoğan.

De toenmalige voorzitter van de jongerenafdeling van de AKP, Abdurrahim Boynukalın, werd gezien als aanstichter van de menigte om het gebouw aan te vallen.

Peker beweerde ook dat de aanval cruciaal was in de beslissing van Aydın Doğan om de media-activa van zijn bedrijf te verkopen.

“Aydın Doğan is een oude man. Hij vreesde de dood terwijl hij worstelde met rechtszaken. Hij wilde voorkomen dat zijn kinderen problemen zouden krijgen na zijn dood,” zei hij.

Tegen de regeringsgezinde zakenman en Demirören Holding CEO Yıldırım Demirören, zei Peker: “Ik heb eraan bijgedragen dat u uw zetel heeft gekregen.”

“Ik zal u stap voor stap volgen, waar u ook gaat”, voegde Peker eraan toe.

Peker, een pan-Turkse en Turanistische georganiseerde misdaadbaas, heeft de afgelopen maand diepe staatsgeheimen gespuid in een poging wraak te nemen op zijn vroegere kameraden.

Peker heeft talrijke beschuldigingen geuit tegen huidige en voormalige politici, kennelijk om wraak te nemen op het Turkse initiatief om hem en zijn bende te ondervragen.

Onder de beschuldigden bevinden zich minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, oud-minister Mehmet Ağar en zijn zoon, AKP-afgevaardigde Tolga Ağar, alsook de “Pelikaangroep”, een organisatie die opereert als een staat binnen de staat en die vermoedelijk wordt geleid door de broer van oud-minister van Financiën Berat Albayrak, Serhat Albayrak.

Bron: Turkse media