Uit nieuw onderzoek van het Turks Statistisch Instituut (TurkStat) is gebleken dat er steeds meer en meer Turken toegang hebben tot het internet en online winkelen.  

Het aantal computer en internetgebruikers in Turkije steeg van 61.2 procent in 2016 naar 66.8 procent in 2017. Ook winkelt één vierde van het totale aantal internetgebruikers op virtuele webshops.

Ondanks dat het feit dat het internet midden 1993 in Turkije werd geïntroduceerd, werd ze pas begin dit millennium grootschalig gebruikt. Op tien jaar tijd steeg de internettoegang van 20 naar meer dan 60 procent, met een significante stijging in het aantal abonnementen afgesloten bij internetproviders.

In 2014 lanceerde Turkije een nieuwe satelliet die internettoegang mogelijk maakte voor geografisch benadeelde regio’s die voordien geen internet hadden.

Het stijgend internetgebruik gaat ook gepaard met een toenemende bezorgdheid over internetverslaving. Uit onderzoek uitgevoerd door de Turkse Groene Halve maan (Yeşilay), blijkt dat adolescenten vandaag de dag een aanzienlijke risicogroep vormen inzake internet en technologieverslaving.

Sabah