Mensen kijken naar een Turkse gevechtshelikopter "T129 ATAK" op 9 mei 2017 tijdens de openingsdag van de 13e International Defense Industry Fair (IDEF) in Istanbul.

Turkse media hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat een spionagecel technologieprojecten heeft gelekt naar Israëlische bedrijven.

Eerder heeft een openbare aanklager 11 personen heeft beschuldigd van het lekken van informatie over de Turkse defensie-industrieën naar internationale bedrijven.

Volgens Yeni Safak heeft de Turkse defensie-industrie zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en behoren haar drones tot de voorhoede van de internationale wapenhandel.

Dit, zo voegde de krant eraan toe, zal Turkije in staat stellen een nieuwe fase in zijn wapenverkoop in te gaan.

De krant zei dat Turkije daardoor een doelwit is geworden voor technologische en commerciële spionage, verwijzend naar de inbeslagname van spionagecellen bij industriële projecten op defensiegebied.

De krant benadrukte dat het door het openbaar ministerie in Ankara ingestelde onderzoek naar een lek van informatie over de nationale defensie- en marineprojecten van het voorzitterschap in ruil voor geld, was afgesloten.

Bron: Turkse media