De brandweerlieden van Istanbul hebben twee “Ultieme Brandweerman” titels gewonnen op de World Police and Fire Games (WPFG) in Los Angeles, zeg maar de Olympische Spelen voor politie en brandweerlui.

Ze bemachtigden als team één gouden medaille in de groep van 35-plussers en een andere gouden medaille in een individuele klasse van dezelfde leeftijdsgroep. Yasin Bilmez, die in het verleden een gouden medaille won op de European Police and Fire Games, won dit jaar de “Ultieme Brandweerman” titel.

Tweede plaats

De Tsjechische brandweerlieden eindigden dit jaar op de tweede plaats en een groep van Amerikaanse, Noorse en Duitse brandweerlieden eindigde op de derde.

De brandweermannen van Istanbul keren dit jaar terug naar huis met 12 gouden, 11 zilveren en 9 bronzen medailles.

Raife Gülrü Gezer, de Turkse Consul-Generaal in Los Angeles, verwelkomde de brandweerlieden aan het Turkse consulaat en feliciteerde hen met hun prestatie.

De burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş, feliciteerde hen ook via een tweet.

“Ik feliciteer onze brandweermannen die 12 gouden, 11 zilveren en 9 bronzen medailles hebben gewonnen in Los Angeles, van harte,” tweette hij.

De World Police and Fire Games is een internationale competitie die wordt bijgewoond door meer dan 10.000 politieagenten of brandweerlieden. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 70 landen en concurreren ze in 60 verschillende sporten.

Sabah