De Duitse bokser van Syrische origine, Mahmut Ömer Manuel Char, kroonde zich afgelopen zaterdag tot WBA-wereldkampioen in het zwaargewicht en is van plan om zijn kampioenschapsriem te schenken aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De wereldkampioen zei reeds voor zijn bokskamp tegen Alexander Ustinov dat hij bij winst de riem zou overhandigen aan de Turkse president. Zijn overwinning bracht een einde aan de 85 jaar durende wacht van Duitsland op een wereldtitel in het zwaargewicht.

https://www.youtube.com/watch?v=Iacq7bDpKnY&t=55s&ab_channel=PopularVideos

Charr dwong Alexander Ustinov in de achtste ronde op de knieën. De boksscheidsrechters telden 114-111, 116-111 en 115-112.

“Wat kan ik zeggen, Duitsland – wij zijn wereldkampioenen,” zei Charr tegen de toeschouwers na zijn overwinning in Oberhausen. Hij wijdde de titel toe aan Duitsland, het land dat hem de kans gaf om zich te ontplooien.

Asiel in Duitsland

Charr, ook wel bekend als Mahmoud Omeirat Charr, vroeg 20 jaar geleden samen met zijn moeder, broers en zussen asiel aan in Duitsland nadat zijn vader stierf in een Syrische oorlog.

Turkije heeft voor het derde jaar op rij meer Syrische vluchtelingen opgevangen dan elk ander land ter wereld. Goed voor zo’n 45 procent van alle Syrische vluchtelingen in de regio. Het land werd op de Wereldvluchtelingendag uitgeroepen tot de grootste toevluchtsoord voor vluchtelingen ter wereld.

Sabah