De Myanmarese Adviseur van Staat Aung San Suu Kyi, werd vorige zondag verkozen tot Internationale Islamofoob van het Jaar.

Haar gruweldaden tegen de moslimminderheid in Myanmar zijn zo misselijkmakend waardoor ze ver uitstak boven de andere genomineerden, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, de extreemrechtse partijleider van de PVV Geert Wilders en de extreemrechtse partijleider van de FN Marie Le Pen.

Volgens de Europese Raad van de Rohingya werden er in de afgelopen 3 maanden 2 tot 3,000 moslims gedood in de Myanmarese staat Rakhine. Zo’n 620.000 werden gedwongen om onderdak te zoeken in buurland Bangladesh.

Londen

De jaarlijkse award-uitreiking van de in Londen gevestigde Islamitische Mensenrechtencommissie werd bijgewoond door moslims en een hoop vertegenwoordigers van verschillende Ngo’s. Het programma begon dit jaar met recitatie’s uit het heilige boek van de moslims, de Koran.

In de categorie “Verenigd Koninkrijk” was het Tommy Robinson, de voormalige leider van de fascistische Engelse verdedigingsliga (EDL), die met de prestigieuze prijs ging lopen.

De andere kandidaten in deze categorie waren tv-presentatrice en columniste Katie Hopkins, voormalig leider van de UK Independence Party (UKIP) Nigel Farage en de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson.

In de “media”- categorie sloeg Fox News deze ironische prijs aan de haak.

De Islamitische Mensenrechtencommissie is een “onafhankelijke, non-profit, campagne-, onderzoeks- en belangenbehartigingsorganisatie,” die werd opgericht in 1997.

Sabah