Foto: panorama vanuit het skistation Palandöken (27 december 2020)

Er beginnen weer toeristen toe te komen in Palandöken, één van de populairste winterwonderlanden in de Oost-Turkse provincie Erzurum.

Palandöken is een skioord voor alpineskiën en snowboarden op de gelijknamige berg. Jaarlijks komen er duizenden toeristen uit binnen- en buitenland over de vloer, met de steun van de Turkse Vereniging van Reisbureaus (TÜRSAB).

Voor het nieuwe jaar begint het resort weer toeristen te verwelkomen, met respect voor de coronarichtlijnen.

Palandöken

Door de extreme weersomstandigheden waren er vorig jaar veel vluchten vertraagd of afgelast. Maar nu het CAT 3A-precisielandingssysteem geïnstalleerd is, zijn deze problemen dit jaar tot een minimum beperkt.

“Afgelopen zaterdag is onze eerste groep Oekraïense toeristen ingecheckt. Zij boekten een arrangement van zeven dagen,” aldus Kürşat Özeken, voorzitter van TÜRSAB, in een interview met Anadolu Agency (AA).

“Al onze hotels in Palandöken hebben het Certificaat voor Veilig Toerisme van het ministerie van Cultuur en Toerisme behaald. Ons personeel heeft een adequate opleiding gekregen en we volgen te allen tijde de coronarichtlijnen.”

De gasten kunnen skiën, maar ook musea en ruïnes bezoeken in de omgeving.

Toeristen die het land binnen willen, moeten een negatieve PCR-test voor COVID-19 kunnen voorleggen.

Daardoor wordt het risico op besmetting tot een minimum beperkt, volgens Özeken. Hij bedankte het personeel van TÜRSAB, het gemeentebestuur en het provinciebestuur voor hun inspanningen om veilig toerisme te promoten.

Bron: Sabah

S.V.R.