Alef

Terwijl we met zijn allen thuis bleven en aan onze schermen gekluisterd zaten om te ontsnappen aan de eentonigheid van lockdowns, hadden internationale series een nooit geziene impact in 2020.

De coronacrisis heeft gewerkt als een katalysator voor een wereldwijde boom van content, die sowieso al goed op dreef was. Dat proces wordt versterkt door de voortdurende groei van wereldwijde mediaplatforms en de toenemende programmatie van lokale tv-zenders.

Tijdens de pandemie heeft de buitenlandredactie van het Amerikaanse amusementstijdschrift Variety een lijst gemaakt van de beste internationale dramaseries. In die selectie is ook een Turkse productie opgenomen.

De serie ‘Alef’ van de Turkse filmregisseur Emin Alper staat in de top 15. De redacteurs waren heel positief over de verhaallijn, de cinematografie, de performances en de donkere soundtrack.

De miniserie is één van die producties die hoge kijkcijfers haalden tijdens de quarantaine.

Het werd uitgezonden door het Turkse streamingkanaal Blutv in samenwerking met een Amerikanse televisiezender. De serie draait rond de moorden van een seriemoordenaar die mystieke boodschappen krijgt.

In de serie spelen Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan en Melisa Sözen de hoofdrollen. In het originele verhaal ontvouwen de dubbelzinnigheden zich in snel tempo.

Een aantal andere drama’s op de lijst zijn het Zuid-Koreaanse ‘Crash landing on you’, het Singaporese ‘Invisible stories’, het Chileense ‘La Jauria’, het Egyptische ‘Paranormal’ en het Zweedse ‘Partisan’.

Vele van de geselecteerde drama’s zorgden voor goede kijkcijfers voor de grote platforms dit jaar en kregen veel aandacht op de internationale markt.

Bron: Hürriyet

S.V.R.