Foto van een Zuid-Amerikaanse vrouw

De Paraguayaanse bevolkingsdienst tweette op 21 september dat steeds meer Paraguayanen ervoor kiezen om hun kind een Turkse voornaam te geven.

Dat komt door de populariteit van enkele Turkse tv-series in het land. Zo worden er kinderen geboren die bijvoorbeeld Onur Juan Jose, Sherazade Verenice, Jordan Kerin, Wilson Kemal, Bruno Debran of Salvano Mustafa heetten.

In Paraguay mag een kind gelijk welke voornaam hebben, maar de kersverse ouders moeten er wel voor waken dat hun kind geen naam krijgt die beledigend is of waarmee het later gepest kan worden.

Ook in andere Latijns-Amerikaanse landen duiken steeds vaker Turkse namen op. De bevolkingsdienst in Chili registreerde in 2017 dat de Turkse voornaam Elif, naar de gelijknamige tv-serie, in 2016 1 van de meest gegeven namen was.

Er werden dat jaar meer Elif’s geboren dan bijvoorbeeld Loreto’s of Veronica’s, meer traditionele namen.

In Latijns-Amerikaanse landen zijn Turkse tv-series steeds populairder, waardoor er ook steeds meer Latijns-Amerikanen, voornamelijk Brazilianen en Argentijnen, naar Turkije met vakantie gaan.

Foto: Kenan İmirzalıoğlu en Cansu Dere spelen in de wereldbekende Turkse tv-serie Ezel.

Meer dan 100 worden aan zeker 150 landen verkocht, waarmee Turkije op de tweede plaats komt, na de VS, als het gaat over export van tv-series.

Dit levert Turkse producenten jaarlijks zo’n 2,68 miljard lira (ongeveer 350 miljoen dollar) op. Wereldwijd kijken er ook zo’n 500 miljoen mensen naar Turkse series.

K.L.

(Bron: Sabah)