Rabia Birsen Göğercin

De deelneemster die het juiste antwoord gaf op de vraag ter waarde van een miljoen Turkse Lire ($37.200) in de Turkse versie van “Who Wants to be a Millionaire” zal 20 procent belasting betalen over haar prijs.

De show, gepresenteerd door de geliefde presentator Kenan Imirzalıoğlu, kende een spannend moment toen de 24-jarige Rabia uit Konya de vraag van TL 1 miljoen correct beantwoordde en daarmee de felbegeerde hoofdprijs in de wacht sleepte. Bekijk hier de emotionele beelden.

In de Turkse versie van de televisiequiz “Who Wants to Be a Millionaire” moet de 24-jarige deelneemster Rabia Birsen Göğercin, die de vraag ter waarde van een miljoen Turkse Lire correct beantwoordde, 196.323 lira (6.800 euro) van haar totale prijsbedrag afdragen als belasting.

“De deelnemer die de vraag van een miljoen lira correct beantwoordt, ontvangt netto 804.677 lira (27.842 euro).

Daarom zou de naam van de wedstrijd ‘Wie wil miljonair worden inclusief belastingen’ kunnen zijn,” zei belastingspecialist Ozan Bingöl.

525.000 euro

In 2011, toen het programma met de nieuwe prijsformule werd gelanceerd, bedroeg de hoofdprijs ongeveer 525.000 euro.

Door de grote waardevermindering van de lira, vooral in de afgelopen jaren, is de hoofdprijs ongeveer 15 keer kleiner geworden en bedraagt nu 34.598 euro.

De deelnemers zullen het geld naar verwachting op een later tijdstip ontvangen in overeenstemming met hun afspraken met de producenten.

Dit betekent dat het prijzengeld nog verder zal dalen als gevolg van de razendsnelle inflatie.

Door steeds moeilijkere meerkeuzevragen over algemene kennis te beantwoorden, hebben deelnemers recht op andere vragen met een hogere waarde. De laatste vraag is de hoofdprijs waard.

Deelnemer Göğercin beantwoordde de vraag “Welke van deze vier letters komt minder vaak voor dan de andere drie in de namen van 81 provincies in Turkije?” correct door “V” te kiezen uit de opties “Ş, V, G en H.”

Miljoenenvraag

Rabia, afgestudeerd aan de Gazi Universiteit, toonde een opmerkelijke veerkracht en vastberadenheid tijdens haar reis naar de miljoenenvraag.

Haar weg naar succes werd gemarkeerd door een ongelukkig incident tijdens Eid, waarbij haar arm vast kwam te zitten in een vleesmolen.

Ondanks deze uitdagende tegenslag kreeg Rabia door haar niet-aflatende toewijding aan kennis uiteindelijk de kans om de vraag van 1 miljoen TL te beantwoorden, wat miljoenen kijkers verbijsterd achterliet.

Who Wants to Be a Millionaire”, ’s werelds meest bekeken en best verdienende quizprogramma, heeft niet alleen de kijkcijfers gedomineerd, maar heeft ook de sociale media in vuur en vlam gezet met haar laatste overwinning.

Bron: Sabah