In Antalya, dat tot de topsteden behoort wat betreft de verkoop van woningen aan buitenlanders, worden de huizen die door buitenlanders in de districten Alanya en Konyaaltı zijn gekocht voor andere doeleinden gebruikt.

Kaan Kavaloğlu, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vereniging van Mediterrane Toeristische Hoteliers en Exploitanten (AKTOB), zei dat er buitenlanders zijn die meer dan 80 huizen in de stad hebben gekocht en deze huizen als hotels runnen. Bekijk hier de beelden.

“We zagen dat er massaal werd verkocht en we zagen dat dit werd gebruikt in termen van toerisme”, zei Kavaloğlu.

Kavaloğlu merkte op dat de rangorde van de natie die huizen koopt in Antalya is gerangschikt als Russisch, Duits en Oekraïens, en vervolgde als volgt:

“Het is natuurlijk een goede zaak voor buitenlanders om naar Antalya te komen en een huis te kopen.”

“Dit is een vorm van toerisme die voorbeelden heeft in de wereld. Maar de 108 duizend verkochte appartementen zijn niet verkocht aan 108 duizend verschillende mensen.”

“Dit is waar het probleem begint. Er is 1 persoon die 80 huizen gekocht. En dezelfde persoon verhuurt deze huizen enkel aan zijn eigen volk.”

Met andere woorden, er is een verhuursysteem in zichzelf gecreëerd. Helaas is er geen enkele vorm van controle op dit systeem.

Stel je voor dat de man twee blokken heeft gekocht en tussen de twee blokken een receptie heeft gebouwd.

De toerist vraagt aan de beveiliging van de camping: “Waar is de receptie? Dit is in geen geval acceptabel.

Oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De interesse in de stad is toegenomen vanuit beide landen na de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Voorzitter Kaan Kavaloğlu verklaarde dat er sprake is van misbruik bij de verkoop van woningen aan buitenlanders en zei dat deze situatie de economie van het land schaadt en hoteliers stoort.

Bron: NTV