John Krasinski

De 37-jarige Aslı Mühürhancı Knowles werkt in een supermarkt in Vero Beach, in de Amerikaanse staat Florida, een staat die op dit moment zwaar wordt getroffen door COVID-19.

Glimlachen is onderdeel van het beroep van deze vrouw van Turkse afkomst, maar omdat het verplichte mondmasker tijdens de coronacrisis het zinloos maakt om te glimlachen, deed ze beklag op sociale media.

Daar ontdekte ze dat veel mensen het met haar eens zijn. Knowles is afkomstig uit de West-Turkse stad Eskişehir. Na haar huwelijk 2 jaar geleden, verhuisde ze naar de VS.

Ze zocht naar een oplossing voor haar probleem en kwam daarbij het bedrijf “Anchor Homemade Designs,” tegen, dat doorzichtige mondmaskers maakt voor dove mensen. Ze contacteerde het bedrijf.

“Van ons kassiers wordt verwacht dat we glimlachen naar de klanten. Bovendien komen er veel mensen met gehoorproblemen naar de supermarkt waar ik werk. Daardoor moet ik mijn masker afzetten elke keer als ik met hen wil communiceren. Daarom zou ik graag zo’n doorzichtig masker hebben”, schreef ze.

Oprichter Brian Travers reageerde door Knowles een masker, en haar supermarkt een brief te sturen.

“De reden waarom Aslı een doorzichtig masker wil is heel nobel. Zij is duidelijk een aanwinst voor uw bedrijf, en ze zou beloond moeten worden voor het feit dat zij er alles aan wil doen om het anderen gemakkelijker te maken.”

De brief van Travers ging snel viraal. Onder meer acteur John Krasinski deelde de tekst met zijn miljoenen volgers op Instagram.

Op 19 juli vertelde Knowles aan Anadolu Agency dat ze moest huilen toen ze de brief las. Via sociale media kreeg ze ook veel berichten van steun.

“Als je met mensen moet communiceren, moeten ze je kunnen zien glimlachen”, zegt ze.

“Door de meeste mondmaskers is dat niet mogelijk. Zeker tijdens deze coronacrisis is het zo belangrijk om te kunnen lachen. Toch wil ik iedereen vragen zich aan de maatregelen te houden. Draag een masker, hou voldoende afstand, en was geregeld je handen.”

K.L.

(Bron: Sabah)