De Turkse bokster Dilara Yücel stapt op 7 oktober in de ring tijdens een door de Universal Boxing Organization (UBO) georganiseerd boksevenement om met haar Tanzaniaanse rivale, Grace Mwakameleye, te strijden om de wereldtitel in de categorie middengewicht (69 kilo).

Yücel werd in 2003 in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, geboren en begon op 14-jarige leeftijd met boksen nadat ze naar de Turkse provincie Eskişehir was verhuisd.

Met haar eerste professionele wedstrijd in haar carrière in oktober 2020 is de 19-jarige bokster ongeslagen in de laatste negen wedstrijden.

Nadat ze op 3 september tijdens een UBO-evenement de gordel van het Europees kampioenschap had veroverd, mikt ze nu op het wereldkampioenschap op 7 oktober tijdens de boksavond die in de Zwarte Zee-provincie Trabzon wordt gehouden.

“Mijn grootste supporter is mijn moeder,” zei Yücel in een recent interview op haar website, eraan toevoegend dat ze met de sport begon om “misbruik te vermijden en gewicht bij te komen”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dilara Yücel (@dilaraa.yucel)

Naast de wedstrijd van Yücel zullen ook vijf Turkse mannelijke boksers de ring betreden op het evenement van 7 oktober.

Turkse atleten, WBO Europees kampioen Fatih Keleş, nationale boksers Abdülsamet Salih, Yakup Şener en Mustafa Çolak, een andere Europees kampioen Kerem Özmen, zullen concurreren in verschillende categorieën.

Bron: Hürriyet