Cemal Enginyurt

Het bestuur van de MHP heeft Cemal Enginyurt, parlementslid voor de provincie Ordu, naar het disciplinaire comité verwezen.

Hij riskeert uit de partij gezet te worden omwille van de kritiek die hij leverde op minister van Land- en Bosbouw Bekir Pakdemirli.

Dat zeggen lokale media. “Enginyurt heeft in de media uitspraken gedaan die voor de partij niet door de beugel kunnen”, aldus MHP-vicevoorzitter Erkan Akçay.

De provincie Ordu staat bekend om de productie van hazelnoten. Veel inwoners van de provincie leven van de hazelnootproductie.

Eerder beschuldigde Enginyurt de regerende AKP ervan niet te luisteren naar de MHP, toen minister Pakdemirli een uitspraak deed over de prijs van hazelnoten.

Enginyurt reageerde via Twitter. “Mijn liefde voor de Partij voor Nationalistische Beweging zal altijd blijven bestaan. Ik probeerde de natie te verdedigen door het op te nemen voor de producenten van hazelnoten.

We betalen een hoge prijs als we op willen komen tegen de herverdeling van percelen, maar die prijs betalen de inwoners van Ordu graag.”

K.L.

(Bron: Hürriyet)