Foto: Inci Engin zit naast het rotsblok dat haar huis verwoestte, Altınordu, 19 juli 2020.

In het Zwarte-Zee-district Altınordu, gelegen in de provincie Ordu, schrokken de bewoners van een klein huisje in de ochtend van 19 juli wakker door een vreemd geluid.

Het gezin dacht eerst dat een vrachtwagen op de woning was ingereden. In werkelijkheid was het huis getroffen door een rotsblok met een gewicht van ongeveer 1 ton.

Het huis ligt aan de voet van de heuvel en was pas gebouwd. Het rotsblok was de woonkamer binnengedrongen. De 5 gezinsleden beseffen dat het veel erger had kunnen zijn.

Het rotsblok was tot stilstand gekomen tegen de wasmachine, die in een verwrongen hoop achter bleef. Op dit moment wordt er onderzocht hoe het incident kon gebeuren.

Inci Engin, 57, is eigenaar van het huis. Ze woont er samen met haar zoon en zijn gezin.

“We werden wakker door een hard geluid en het leek alsof het huis onder ons vandaan bewoog. We zagen geen van allen het rotsblok, en dachten eerst dat het een auto of een vrachtwagen was. Als de wasmachine er niet was geweest, zouden we het waarschijnlijk niet overleefd hebben. Het ding zou dan waarschijnlijk in de kamer terechtgekomen zijn waar de kinderen sliepen”, vertelt ze aan de pers.

“God zij dank zijn we zelfs niet gewond geraakt. Wel zitten we nu met heel wat rommel.”

K.L.

(Bron: Sabah)