Mahir ünal: Netflix zal wel met ons samenwerken

Mahir Ünal, vicevoorzitter van de regerende AKP, denkt dat Netflix meer empathie zal tonen voor de Turkse gevoeligheden en zal streven voor een betere samenwerking.

Hij meent ook dat de streamingdienst nauw met de Turkse overheid zal samenwerken, en meer respect zal tonen voor de Turkse kunst en cultuur. Dat liet hij op 20 juli weten.

Ünal ontkende bovendien de geruchten dat er ontmoetingen plaatsgevonden zouden hebben tussen Turkse autoriteiten en medewerkers van de Turkse afdeling van Netflix.

“De dienst Media en Publiciteit van de AKP heeft geen contact gehad met Netflix, en ook de Turkse communicatiedienst niet. En daarbij, waarom zou Netflix zich uit Turkije willen terugtrekken?”

Onlangs liet Ünal tijdens een tv-interview weten dat veel Turken, en ook de RTÜK, de hoge raad voor radio en televisie, bezorgd waren over een verhaallijn van een Turkse Netflix-serie. Deze bezorgdheden werden met het bedrijf gedeeld.

“Netflix leek daar wel gevoelig voor.”

Hij reageerde ook op de recent toegenomen discussie over de overheidscontrole op sociale-mediaplatforms, zoals Netflix.

“We zijn niet tegen deze platforms, en daarom begrijp ik niet waarom het niet democratisch zou zijn dat we daar meer controle op willen.”

K.L.

(Bron: Hürriyet)