Het online streamingplatform voor series en films Netflix heeft de lidmaatschapsbijdrage in Turkije met ongeveer 40% verhoogd, aldus een schriftelijke verklaring die het bedrijf dinsdag heeft vrijgegeven.

Dienovereenkomstig is het basispakket, dat TL 26,99 (1,68 Euro) bedroeg, verhoogd tot TL 37,99 (2,37 Euro), is het standaardpakket verhoogd van TL 40,99 tot TL 57,99 en het speciale pakket van TL 54,99 tot TL 77,99.

Het bedrijf, dat begin 2022 in veel landen prijsverhogingen tussen 30% en 50% doorvoerde, voerde de laatste prijsverhoging in Turkije in maart 2021 door.

Het bedrijf, terug in januari, heeft zijn maandelijkse abonnementsprijs verhoogd met $ 1 tot $ 2 per maand in de Verenigde Staten.

Het standaardplan, dat twee gelijktijdige streams mogelijk maakt, kost nu $15,49 per maand, tegen $13,99, in de VS.

De prijzen stegen ook in Canada, waar het standaardplan steeg van CA$14,99 naar CA$16,49.

De verhogingen waren de eerste in die markten sinds oktober 2020, en werden onmiddellijk van kracht voor nieuwe klanten.

“We begrijpen dat mensen meer entertainmentkeuzes hebben dan ooit en we zijn toegewijd aan het leveren van een nog betere ervaring voor onze leden,” zei een Netflix-woordvoerder destijds.

“We werken onze prijzen bij zodat we een grote verscheidenheid aan kwaliteitsentertainmentopties kunnen blijven aanbieden. Zoals altijd bieden we een scala aan plannen, zodat leden een prijs kunnen kiezen die werkt voor hun budget,” voegde de woordvoerder eraan toe.

s Werelds grootste streamingdienst heeft te maken met de meeste concurrentie ooit van bedrijven die kijkers naar online entertainment willen lokken. Walt Disney, AT&T Inc’s WarnerMedia, Amazon.com Inc en Apple behoren tot de rivalen die miljarden in nieuwe programma’s pompen.

De grootste concurrent in Turkije is de Turkse video-on-demand dienst BluTV, die vorig jaar het meest geprefereerde platform was en Netflix versloeg.

Bron: Sabah