Vader Heves en zoon Yusuf

Er zijn een groot aantal films die proberen families te herenigen of hun banden te herstellen in de loop van een roadtrip.

The Festival of Troubadours (Asiklar Bayrami) dat op 2 september 2022 op Netflix verscheen, is een roadtrip die veel oude herinneringen van het vader-zoonduo naar boven brengt.

De Turkse film geschreven en geregisseerd door Özcan Alper kan voor sommigen een betoverende reis zijn.

Yusuf (Kıvanç Tatlıtuğ) heeft zijn vader al 25 jaar niet gezien. Op een dag staat Heves (Settar Tanriögen) ineens voor z’n neus. Het lijkt alsof hij toenadering zoekt.

De volgende ochtend is Heves echter ineens weer verdwenen. Yusuf weet hem uiteindelijk op te sporen in een autobus en haalt gevaarlijke capriolen uit om het voertuig te laten stoppen.

Hij kan pa ook wel naar zijn plaats van bestemming brengen. Dat blijkt een ziekenhuis te zijn, want Heves is ernstig ziek.

Hij heeft ook nog een wens: hij wil graag nog een laatste keer zijn talent als troubadour etaleren met de sitar, of baglama, in zijn handen.

The Festival of Troubadours is wat dat betreft een roadmovie, zoals veel Turkse (en ook Iraanse) films roadmovies zijn: verhalen met een duidelijk omlijnd doel.

Het uiteindelijke doel is om het Festival van de Troubadours te halen, zoals de titel uitlegt.

The Festival of Troubadours is nu te zien op Netflix. De Engels nagesynchroniseerde versie is ook beschikbaar op het platform, samen met ondertitels.

Bron: Turkse media