Fatih Terim

Wat zit er in een naam? Blijkbaar is Fatih Terim voor sommige Turkse voetbalfans, vermoedelijk Galatasaray-supporters, meer dan zomaar een bijnaam nadat bijna 20.000 mensen een aanvraag indienden om de naam van hun favoriete voetbalcoach te adopteren.

Volgens berichten in de Turkse media hebben ongeveer 19.756 mensen een aanvraag ingediend nadat het Directoraat-generaal voor Bevolking en Burgerschap van Turkije de burgers een eenmalige mogelijkheid had geboden om sociaal onhandige namen en achternamen te veranderen.

De meeste aanvragen werden ontvangen op de e-governance site van Turkije, e-devlet, zo beweerden de media, die niet onafhankelijk konden worden geverifieerd.

Het directoraat-generaal bevestigde op sociale media dat het de termijn voor degenen die hun naam en achternaam willen veranderen, verlengt tot 24 december.

“Aanvragen van burgers voor naam- en achternaamwijziging, die niet geschikt zijn voor de algemene moraal, belachelijk worden geacht, spel- en spelfouten bevatten, kunnen tot 24 december via e-devlet of schriftelijk worden ingediend bij de bevolkingsdirectoraten van de districten”, kondigde het op Twitter aan.

Fatih Terim heeft zowel bij Galatasaray als bij de Turkse voetbalfans een legendarische status bereikt.

Hij is de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de Turkse Süper Lig, met 20 trofeeën, waaronder acht binnenlandse titels, met de Lions.

Daarnaast heeft hij drie Turkse bekers, twee presidentiële bekers en drie Turkse superbekers op zijn naam staan als coach.

Terim leidde ook het Turkse nationale elftal naar de halve finales van Euro 2008.

Zoals veel voetbalcoaches was Terim ook speler voor hij coach werd. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Adana Demirspor en kwam uiteindelijk terecht bij Galatasaray.

Ter ere van Terim’s bijdrage aan het Turkse voetbal werd het thuisstadion van Süper Lig-ploeg Başakşehir naar hem vernoemd.

Ondertussen zal streaming gigant Netflix op 15 september “Terim” uitbrengen, een documentaire over zijn leven en carrière.

Bron: Sabah