Netflix-documentaire over Fatih Terim vanaf 15 september te zien

“Terim” een documentaire over het leven en de carrière van de legendarische Turkse voetbalcoach Fatih Terim zal op 15 sept. op de schermen komen, heeft streaminggigant Netflix dinsdag bevestigd.

Netflix deed een aankondiging op sociale media die vergezeld ging van een theatrale trailer van de documentaire.

“Voetballer, aanvoerder, leraar, vader, grootvader, keizer Fatih #TERIM alleen op Netflix op 15 sept.”, luidde de Netflix-post op Twitter.

De vierdelige documentaire zal zich richten op Terim’s vier decennia durende coaching carrière bij Süper Lig gigant Galatasaray, Serie A sides Fiorentina en AC Milan, evenals het Turkse nationale voetbalteam.

De film wordt verteld door Terim zelf en werpt naar verluidt een licht op tot nu toe onbekende aspecten van een van Turkije’s belangrijkste sportfiguren.

“Terim” werd geregisseerd door Burak Aksoy, terwijl Altuğ Gültan de scenarioschrijver was.

Hij is de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de Turkse Süper Lig en heeft met Galatasaray 20 trofeeën in de wacht gesleept.

Aan het roer van de Lions won hij acht Turkse Süper Lig titels, drie Turkse Sportschrijvers Associatie Cups (TSYD) Cups, drie Turkse Cups, twee Presidentiële Cups en drie Turkse Super Cups.

Hij leidde Galatasaray naar 239 overwinningen in 399 wedstrijden en leed 64 nederlagen, met een score van 2,03 punten per wedstrijd.

Terim leidde ook het Turkse nationale elftal naar de halve finales van Euro 2008.

Zoals veel voetbalcoaches was Terim ook speler voor hij coach werd. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Adana Demirspor, dat onlangs kampioen werd van de tweede klasse Lig. 1 om zich bij de Süper Lig aan te sluiten.

Terim kwam later bij Galatasaray, waar hij uiteindelijk een legendarische status zou bereiken.

Bron: Sabah