Zanger İbrahim Tatlıses betrokken bij auto-ongeluk in zuidwesten van Türkiye

De beroemde Turkse zanger İbrahim Tatlıses is naar verluidt gewond geraakt nadat het voertuig waarin hij zat donderdag in het zuidwesten van Turkije in botsing was gekomen met een vrachtwagen.

De zanger was naar verluidt op reis met zijn dochter toen het ongeluk gebeurde in Bodrum, een populaire badplaats in de provincie Muğla, waar hij meestal zijn zomers doorbrengt.

Beelden van de plaats van het ongeluk toonden een zwart busje waarvan de voorkant was verpletterd, blijkbaar in een frontale botsing met een vrachtwagen die aan een ondiepe klif hing.

Paramedici en brandweerlieden spoedden zich naar de plaats van het ongeval om de slachtoffers te helpen.

Zij slaagden erin Tatlıses uit het voertuig te halen en brachten hem naar het ziekenhuis, terwijl het lot van de andere betrokkenen bij het ongeval onduidelijk was.

Tatlıses, bijgenaamd “Keizer”, is al sinds de jaren zeventig een vaste waarde in de Turkse muziekscene.

De 70-jarige zanger, die ook bekend is in het Midden-Oosten met zijn soulvolle interpretaties van volksliedjes en “arabeske” liedjes die zwaar leunen op Arabische melodieën, is nog steeds erg populair in Turkije.

Hij hield zich de laatste jaren gedeisd nadat een gewapende overval in 2011 hem gedeeltelijk verlamd achterliet en hij jaren in behandeling doorbracht alvorens een comeback te maken met een tv-show in 2020, die doorging tot mei 2022.

Bron: Sabah