Het financiële centrum van Istanbul

Turkije en Georgië willen gemakkelijker met elkaar handelen

De Turkse minister van Handel wil tijd en geld uitsparen door ervoor te zorgen dat er minder vertragingen zijn bij het transport.

Foto: De Turkse minister van handel Ruhsar Pekcan, rechts en haar Georgische collega van economie en duurzame ontwikkeling Natela Turnava, links, wonen de laatste zitting bij van de gezamenlijke Turks-Georgische economische top in Ankara.

Turkije en Georgië gaan ermee akkoord om te werken aan een vereenvoudigde methode om de handel tussen beide landen te stimuleren. Dit zou de vertragingen van het transport tussen beide landen kunnen oplossen. Ruhsar Pekcan, de Turkse minister van Handel, en Natia Turnava, de Georgische minister van Economie en Duurzame Ontwikkeling, kwamen eerder samen in de Turkse hoofdstad voor een gezamenlijke economische top.

“Ik heb mijn Georgische collega aangeboden om de handel tussen onze beide landen te vereenvoudigen, en ze ging ermee akkoord. Het is onze bedoeling om de vertragingen bij het transport te vermijden om zo tijd en geld te besparen”, aldus Pekcan.

Turnava liet weten dat dit de eerste ontmoeting was in 14 jaar. Ze onderstreept dat Turkije een van de belangrijkste handelspartners van Georgië is en dat Tbilisi bereid is om alle assistentie te bieden die Turkse investeerders nodig hebben, en investeerders zo goed mogelijk te motiveren.

Bron: Anadolu Agency