Gebouw van Turkse voetbalclub in Duitsland na 2de brandstichting in de as gelegd

In de Duitse stad Pforzheim is de Turkse voetbalclub, Fatihspor, het slachtoffer geworden van een 2de geval van brandstichting in 2 maanden tijd. Vorige week op zondagnacht bestookten 2 onbekende daders het gebouw met molotovcocktails en daardoor werd het volledig in de as gelegd.

Pforzheim, Duitsland

Volgens Yunus Yazici, voorzitter van de getroffen club, F.C. Fatihspor Pforzheim, was de eerste brandstichting op 13 oktober. Hij wijst er ook op dat de daders van deze eerste aanval, die voor 100.000 euro schade veroorzaakte, nog niet zijn opgepakt. “We hebben geen vijanden”, aldus Yazici. Wel heeft de club al jaren last van vandalisme en diefstal. De 2 recente aanslagen zijn wel zorgwekkend.

Banu Terzioglu, Consul-generaal van Turkije in Karlsruhe, zegt samen te gaan werken met de lokale autoriteiten om uit te zoeken wie er achter de aanslagen zit en hoe die uitgevoerd zijn. Ze hoopt dat de aanvallers snel gearresteerd kunnen worden en roept de lokale autoriteiten op om maatregelen te nemen die dergelijke aanslagen moeten voorkomen.

Bülent Bilgi, voorzitter van de Unie van Internationale Democraten, (UID) veroordeeld de aanslagen op Twitter. Hij noemt het ook terrorisme. “Ik kies bewust voor de term (terrorisme) omdat deze aanslagen niet banaal zijn. Ze zijn met ideologische motieven uitgevoerd door een gewelddadige groep. Veiligheidsdiensten hebben opnieuw gefaald!” tweette hij.

Aanslagen tegen eigendommen en gebedsplaatsen van mensen met Turkse achtergrond zijn niet ongewoon in Europa, en zeker niet in Duitsland.

Sympathisanten van de PKK en van haar Syrische afdeling YPG (Volksbeschermingseenheden) plegen deze aanslagen in Duitsland en heel Europa, op dit moment als protest tegen verschillende anti-terreuroperaties. Een golf van aanvallen door PKK-sympathisanten brak los op 10 oktober, een dag na de lancering van Operatie Vredesbron, waarmee Turkije de terroristische YPG hoopt de verdrijven uit het Turks-Syrische grensgebied.

(Bron: Sabah)