Foto: Een populaire ramadan-programma in Turkije

Een hoge ambtenaar van de religieuze autoriteit van Turkije heeft de mensen gerustgesteld dat het krijgen van een COVID-19-vaccin het vasten niet verbreekt.

“Er zit geen voedzame vitamine of voedingsstof in een vaccin, ook niet in het COVID-19-vaccin. Het injecteren van zoiets in het lichaam verbreekt het vasten niet,” vertelde Idris Bozkurt, een hooggeplaatst lid van het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken, eind vrijdag aan Anadolu Agency, om de religieuze zorgen van het publiek te verlichten.

Als men echter voorzichtigheid wil betrachten, kan men het vaccin krijgen na iftar (de maaltijd die het vasten verbreekt) of vóór sahur (de maaltijd vóór zonsopgang), voegde hij eraan toe.

Hij moedigde degenen die een vaccinatieafspraak krijgen tijdens de vastenperiode aan om de prik te nemen.

“Vaccinatie is een belangrijke maatregel om de gezondheid te beschermen, gezond te blijven en overdracht [van infecties] te voorkomen. Daarom moeten we gevaccineerd worden om deze [ziekte] te voorkomen. Ik wil de mensen die dit vaccin moeten krijgen eraan herinneren dat vasten geen belemmering is,” voegde Bozkurt eraan toe.

Hij riep de mensen ook op om weg te blijven van gedragingen die de volksgezondheid in gevaar kunnen brengen.

“Welke beschermende maatregelen er ook zijn, we moeten ons eraan houden,” zei hij.

De ramadan begint op 1 april en eindigt op 1 mei in Turkije.

Bron: