De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) wil met een nieuwe campagne het toerisme, dat sinds de twee grote aardbevingen in het zuidoosten van het land, met Kahramanmaraş als zwaartepunt, stagneert, nieuw leven inblazen.

Het nieuwe initiatief is erop gericht moslimreizigers naar Istanbul te lokken met het pakketprogramma “Breng de Ramadan door in Istanbul”, aldus THY-voorzitter Ahmet Bolat.

Met verdere details over het initiatief heeft Bolat bevestigd dat de THY al nieuwe projecten heeft aangeboden, met plannen om het Ramadan pakketprogramma volgende week al te lanceren.

Bolat is optimistisch dat dit programma van groot belang zal zijn voor moslims en verwacht dat het een doorslaand succes zal worden.

Verder zei hij dat de luchtvaartmaatschappij nu de netwerkmaatschappij is die de meeste internationale stoelcapaciteit ter wereld biedt voor 2022.

Recordsucces

Bovendien onthulde hij dat de luchtvaartmaatschappij een recordsucces heeft geboekt door de wereld met elkaar te verbinden via vluchten naar 342 bestemmingen in 129 landen, met behulp van een moderne vloot van 400 vliegtuigen.

Bolat zei ook dat de luchtvaartmaatschappij in 2022 acht nieuwe bestemmingen heeft toegevoegd, waaronder Seattle, Cebu en Bergamo, waarmee het totale aantal internationale routes op 289 komt. Bovendien bedient de pas geopende luchthaven Rize-Artvin in het Zwarte Zeegebied van Turkije nu 53 binnenlandse lijnen.

In 2022 bereikten de totale inkomsten van THY een historisch hoogtepunt van 18,4 miljard dollar.

THY is ook de meest waardevolle luchtvaartmaatschappij ter wereld geworden, met een marktwaarde van $10,4 miljard, een stijging van 400% in dollars ten opzichte van het voorgaande jaar. Door deze prestatie is de luchtvaartmaatschappij de 10e grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld geworden.

Bolat sprak verder zijn vastberadenheid uit om het succes van THY in 2023 voort te zetten en zei dat de maatschappij onvermoeibaar werkt om de prestaties van het voorgaande jaar te herhalen.

Bron: Sabah