Fatma Bayram (38) is sinds eind vorige maand vermist

Nederlandse politie vindt lichaam in Maas, net over Belgische grens: mogelijk gaat het om moeder van jongetje wiens lichaam eerder al werd gevonden. Haar zoontje werd eerder al dood teruggevonden.

De Nederlandse politie heeft woensdag in de buurt van Maastricht een lichaam aangetroffen in de Maas. Volgens de Belgische media zou het gaan om Fatma Bayram, de Belgische vrouw die eind vorige maand samen met haar zoontje verdween.

Het lichaam van de 5-jarige jongen Nail werd de dag na hun verdwijning al aangetroffen in de Maas ter hoogte van de stuwdam van Lieze.

Fatma en haar zoontje waren vermist sinds donderdagavond 28 februari. De vrouw zou na een ruzie samen met haar kind vertrokken zijn uit hun huis in Oupeye in de provincie Luik.

De lokale politie schakelde meteen de cel Vermiste Personen in. Nadat het lichaam van het jongetje werd gevonden in de Maas, benadrukte het parket van Luik dat alle pistes onderzocht worden, waaronder ook die van een ongeval.

“Het gezin was niet gekend bij de politie en had geen problemen”, klonk het. Het koppel was al sinds 2006 getrouwd en woonde al enkele maanden in Oupeye, een gemeente in de Belgische provincie Luik.

Ruzie

Het lichaam van Fatma Bayram is woensdag gevonden in het water in Maastricht, aan de voet van het Crown Plaza Hotel. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het lichaam van de moeder van de kleine Nail, die eind februari bij de Lixhe-dam werd gevonden. Binnenkort wordt echter een gebitsanalyse uitgevoerd om alle gerede twijfel weg te nemen.

Vermoed wordt dat de moeder op donderdag al met haar zoon in het water belandde, en dat ze allebei toen overleden zijn. Haar lichaam moet daarna door de rivier zijn meegesleurd.

Ter herinnering: Fatma Bayram verliet op donderdag 23 februari rond 20.00 uur, na een ruzie, de woning van haar man in de Panoramastraat in Oupeye. Ze had haar 5-jarige zoontje Nail meegenomen. Samen reden ze in haar kleine Suzuki Alto naar Robinson Island in Visé.

Toen de auto eenmaal geparkeerd stond, had Fatma niet de moeite genomen de auto op slot te doen en haar sleutelbos in het passagierscompartiment laten liggen. Ze was te voet vertrokken, met haar zoon, in de richting van de Maas.

De volgende ochtend werd het lichaam van de jongen levenloos gevonden in de Maas bij de Lixhe dam. Zijn moeder is sindsdien niet meer gevonden.

Er volgde een grote zoekactie in de Maas, waarbij alle mogelijke middelen werden ingezet om de 38-jarige vrouw uit Oupé te vinden. De zoektocht werd uiteindelijk zonder succes gestaakt. Ook de federale politie had een opsporingsbericht voor Fatma uitgevaardigd, hoewel de kans om haar levend terug te vinden klein was.

Bron: Vlaamse media