Fatma: een onzichtbare vrouw die verandert van schoonmaakster in moordenaar

In het nieuwste drama van Netflix zoekt een vrouw haar man op om hem het nieuws van de dood van hun kind te vertellen.

Naarmate haar zoektocht vordert, eindigt ze in een onzichtbare moordenaar die dieper en dieper in de problemen raakt.

De zesdelige miniserie concentreert zich op Fatma, een huisvrouw die door haar man in de steek is gelaten, en schetst haar transformatie van slachtoffer tot mondige vrouw.

Het aangrijpende drama, geschreven door Ozgur Onurme en geregisseerd door Ozer Feyzioglu en Ozgur Onurme, is een glansrol weggelegd voor acteur Burcu Biricik, die schittert in haar rol als Fatma. Met haar afwisselende façade van paniek, stoïcisme en spijt maakt ze de serie als hoofdpersonage meeslepend.

Fatma (Burcu Biricik) in gelukkigere dagen met haar zoon Oguz (Mustafa Konak). (Met dank aan Netflix)

De serie begint met een verhoorscène, waarin de politie vraagt wie twee mannen heeft vermoord terwijl Fatma wezenloos toekijkt.

Maar wat drijft Fatma? Naarmate de zesdelige serie vordert, leren kijkers meer over haar bij elke interactie die ze heeft met de gemene mannen die haar omringen.

Fatma werkt als schoonmaakster voor de schrijver, gespeeld door de beroemde Turkse acteur Ugur Yucel, die aardig voor haar is ondanks zijn norse houding tegenover anderen.

Hij merkt dat ze van slag is, gaat bij haar zitten om te vragen hoe het met haar gaat, en is bereid haar autistische zoon te vermaken die ze meeneemt naar haar werk.

Met de rest van de mannen in de serie gaat het niet zo goed. Zo is er Bayram (Mehmet Yilmaz Ak), de vroegere werkgever van haar man Zafer, naar verluidt een autohandelaar, die meer maffia is dan niet. En Yusuf, zijn handlanger, die haar zou moeten vermoorden zodra zij hem vertelt waar Bayrams pistool is.

Dan is er Ismail, haar huisbaas en buurman, die in een dronken bui haar glazen deur openbreekt om seksuele gunsten van haar te verkrijgen, nu zij wordt gezien als een alleenstaande vrouw zonder echtgenoot om haar te beschermen.

Bayram (Mehmet Yilmaz Ak) zet Fatma (Burcu Biricik) onder druk om drugs te leveren die de hoofdmaffioso zullen doden. (Met dank aan Netflix)

Dan is er Ekber, gespeeld door gevierd percussionist en acteur Burhan Ocal, die aan het hoofd staat van een maffia-organisatie, en ervan houdt vrouwen te martelen terwijl hij cocaïne snuift.

Aan het begin van de serie is Fatma een onwillige moordenaar, die mannen neerschiet met een pistool dat ze uit de kluis van Bayram heeft geleend.

Naarmate het aantal doden toeneemt, groeit ze uit van een wanhopige moordenaar tot een vastberaden vrouw, op zoek naar gerechtigheid voor de dood van haar zoon en naar haar klaploper, die, zo blijkt, een schikking voor hun zoon heeft geaccepteerd en de stad heeft verlaten om terug te keren naar hun dorp.

De zesdelige miniserie is het bekijken waard, en kan gemakkelijk worden gestreamd op Netflix in een een- of tweedaagse binge.

Elke aflevering duurt minder dan een uur, de serie introduceert een rijke cast van personages en laat de kijker getuige zijn van de transformatie van een vrouw, zelfs wanneer die transformatie onvermijdelijk leidt tot een somber einde.

Bron: TRT