De "adviseur" van de Turkse maffialeider ontmoet de bevelhebber van de gendarmerie

Ferhat Aydoğan, de “adviseur” van de beruchte maffialeider Alaattin Çakıcı, heeft bekendgemaakt dat hij op 13 maart de commandant van de gendarmerie generaal Arif Çetin heeft bezocht in het door aardbevingen getroffen Kahramanmaraş.

Ferhat Aydoğan, die bekend staat als de “persadviseur” van de beruchte maffialeider Alaattin Çakıcı, ging op 13 maart naar het door de aardbeving getroffen Kahramanmaraş en had een ontmoeting met de commandant van de gendarmerie, generaal Arif Çetin.

Aydoğan deelde de foto’s die na de ontmoeting in het mobiele operatiecommando van de gendarmerie zijn genomen op zijn sociale media-accounts.

Aydoğan schreef het volgende in zijn post: “We bezochten de heer Arif Çetin, de algemene commandant van onze gendarmerie-organisatie, een van de dapperen van uw vaderland, in Kahramanmaraş en bedankten hem voor zijn onbaatzuchtige werk in de rampgebieden gedurende 36 dagen.”

Na reacties verwijderde Aydoğan zijn social media post. Aydoğan staat bekend als degene die de teksten opstelt van e-mails die Çakıcı naar journalisten stuurt.

Aydoğan heeft onlangs ook een bezoek gebracht aan gouverneur Ömer Faruk Coşkun van Kahramanmaraş in diens kantoor.

In 2011 werd maffialid Çakıcı veroordeeld tot één jaar en acht maanden voor zijn brief met beledigingen en bedreigingen aan het adres van oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu van de Republikeinse Volkspartij (CHP).

Hij richt zich vaak tegen de oppositie met opmerkingen op sociale media en heeft nauwe banden met de leider van de Nationalistische Bewegingspartij (MHP), Devlet Bahçeli.

Bron: Turkse media