Een vakantieganger in Turkije

Hayrettin Sabırlı, de voorzitter van de consumentenrechtenorganisatie Bozüyük, waarschuwt mensen die vakantieplannen maken voor nepfraude met pakketreizen en hotels.

“Het gezin dat een hotel boekte voor vakantie in Turkije werd opgelicht.”, “Een vakantieganger werd opnieuw het slachtoffer van een nephotel! 1400 euro in rook opgegaan,” zijn een van de vele nieuwsberichten die de Europees-Turkse media hebben gedomineerd. Ondanks de waarschuwingen proberen fraudeurs expats op te lichten door nieuwe methoden te vinden.

Hayrettin Sabırlı, voorzitter van de consumentenrechtenorganisatie Bozüyük, waarschuwde burgers voor fraude met namaakhotels.

Sabırlı verklaarde dat met het begin van de zomervakantie, fraudeurs burgers in de val lokken door nep pakketreizen of accommodatie activiteiten aan te bieden via verschillende communicatiekanalen zoals e-mail en SMS.

Burgers worden in de val gelokt

Hayrettin Sabırlı zei dat burgers die met dergelijke situaties te maken krijgen de binnenkomende berichten goed moeten onderzoeken en bestuderen en zei:

“Onze burgers moeten onderzoek doen om zich niet te laten misleiden door de vakantieadvertenties die door fraudeurs worden verzonden met behulp van valse hotelnamen via verschillende communicatiemethoden.

Betrouwbare bedrijven 

Met fotobewerkingsprogramma’s manipuleren ze de foto van een hotel en misleiden ze mensen met een valse naam alsof het dat hotel is. Ik raad onze consumenten aan om contact op te nemen met betrouwbare toeristische bedrijven om financiële schade te voorkomen, “zei hij.

Daarnaast vestigde het ministerie van Handel de aandacht op de noodzaak om de juistheid van het bedrijfslogo en de tekenen van de faciliteit foto’s in de inhoud van het aanbod ontvangen via communicatiekanalen, zoals sociale media, sms-berichten of e-mails in twijfel te trekken.

Of reisbureaus en toeristische faciliteiten gecertificeerd zijn en hoeveel sterren de toeristische faciliteiten hebben, kan worden opgevraagd op ‘www.kulturturizm.gov.tr’ en ‘www.tursab.org.tr’.

Bron: Turkse media