De UEFA heeft na ‘extensief’ onderzoek vastgesteld dat de incidenten bij het Champions League-treffen tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Başakşehir in december 2020 niet racistisch van aard waren. De Roemeense scheidsrechters zijn dan ook vrijgepleit.

In een Roemeense krant, wordt geschreven dat het onderzoek van de UEFA naar de gebeurtenissen in Parijs is afgerond en wordt er geclaimd dat er geen sprake was van racisme.

De wedstrijd werd toen stilgelegd omdat spelers van Istanbul Başakşehir niet meer verder wilden spelen toen één van de mensen op de reservebank door een assistent aangeduid zou zijn als ‘die neger’.

De Roemeense scheidsrechters waren van mening dat dat een kwestie van taalgebruik is en dat er geen slechte bijbedoelingen waren.

Toch wilden de spelers van Istanbul Başakşehir niet verder voetballen en werd de wedstrijd een dag later gespeeld. Met scheidsrechter Danny Makkelie werd er een statement tegen racisme gemaakt en begon de UEFA een onderzoek.

Ze hebben nu besloten om het Roemeense arbiterskwartet en de Turkse assistent, die een grensrechter voor ‘zigeuner’ uitgemaakt zou hebben, niet disciplinair te straffen.

Daarnaast wil de Europese voetbalbond benadrukken dat er van racisme geen sprake was.

Bron: Nederlandse media

Pierre Webó heeft boodschap voor Erdoğan