Belgische topeconoom Geert Noels vindt niet dat België zichzelf nu plots ‘de beste van de klas’ moet vinden: “In de laatste drie decennia heb ik nog nooit zo weinig vrije meningsuiting gezien”

Wat we nodig hebben volgens econoom Noels: Operatie Openlucht. “Er worden kwellingen opgelegd die niet nodig zijn. Buiten moet alles kunnen.”

De vers geknipte coupe van de 53-jarigie Geert Noels was weliswaar al grijs voor het coronavirus uitbrak. “Ik ga bij een Turkse kapper en kon het niet laten hem te vragen hoe ze dat in zijn land van herkomst doen.

‘Alle stoelen op het terras en knippen.’ Voor vrouwen is het iets anders om uren buiten op een stoel te zitten, maar voor mannen had het toch perfect gekund? Het gevaar op besmetting in openlucht is veel kleiner. Laat dan toch zoveel als kan draaien?

Ook voor de horecasector is het toch heel eigenaardig dat er nooit een onderscheid kwam tussen binnen en buiten? Scholen, evenementen, noem maar op.

We leggen alles in coma, maar voor onze mentale gezondheid is dat niet goed. Als mensen al maanden in hun huis zitten en graag eens in de sneeuw wandelen in de Ardennen, zetten we de wegen af.

Die schaatsweek was de leukste van het hele jaar, maar meteen schieten we in een kramp: oei, is dat niet gevaarlijk? Puur omdat we het totale plaatje ‘dat virus is buiten veel minder gevaarlijk dan binnen’ niet meer zien.”

Bron: Belgische media