Turkije is de favoriete kandidaat om Euro 2032 toernooi te organiseren, heeft UEFA voorzitter Aleksander Ceferin gezegd terwijl hij sprak over de kandidatuur van Italië.

“Turkije is een grote concurrent voor Euro 2032 en is momenteel de favoriet boven Italië,” zei Ceferin terwijl hij sprak met La Gazzetta dello Sport, een van de grootste sportkranten van Italië.

“Ik heb hierover gesproken met Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond,” voegde hij eraan toe.

In het interview benadrukte Ceferin het “stadionprobleem in Italië”.

“Op dit moment is er niet eens een stadion in Italië dat de Champions League-finale kan herbergen. Dit is iets ongelooflijks”, zei de UEFA-voorzitter.

“Ik hoop dat de [Italiaanse] federatie en de regering het belang van deze [stadionkwestie] zullen inzien en de nodige stappen zullen ondernemen.”

De UEFA heeft meer stadiongaranties nodig, verklaarde Ceferin.

Op 23 maart kondigde de Turkse voetbalbond (TFF) aan dat het officiële kandidatuurdossier voor Euro 2028 bij de UEFA was ingediend.

Toen Servet Yardımcı, toenmalig vice-voorzitter van de TFF, de indiening van het dossier aankondigde, zei hij dat Turkije ook Euro 2032 wil organiseren.

Turkije heeft een geduchte tegenstander voor Euro 2028. Op 5 januari kondigden de voetbalbonden van Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales en de Republiek Ierland een gezamenlijk bod van “Ierland en het Verenigd Koninkrijk” aan voor Euro 2028.

Rusland had zich ook kandidaat gesteld, maar zijn kandidatuur werd opgeschort als gevolg van de Russische inval in Oekraïne op 24 februari.

Euro 2028 wordt het 17e Europees kampioenschap van de UEFA, dat in 2028 van juni tot juli zal worden gehouden.

Bron: Hürriyet