Champions League-duel PSG stilgelegd na vermeend racisme vierde official

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain (PSG) en Istanbul Başakşehir is halverwege de eerste helft gestaakt in totale verwarring.

De vierde scheidsrechter werd door de spelers van Başakşehir beticht van racisme, omdat hij iemand bij de Turkse ploeg “neger” genoemd had.

Veel is nog niet officieel bekend over het racistisch incident. Zoals de reden waarom Pierre Webo, assistent bij Basaksehir, een rode kaart kreeg van de scheidsrechter. Webo betichtte vervolgens de scheidsrechter van racisme.

“Why do you say negro?”, zei Webo meermaals naar Sebastian Coltescu. De vierde scheidsrechter had Webo moeten identificeren bij scheidsrechter Hategan en zou hem negro genoemd hebben

“Maar waarom moet je zwarte zeggen”, vroeg bankzitter Demba Ba in een verhitte discussie?

De supervisor van de UEFA probeerde de situatie te kalmeren, maar spelers van Başakşehir hadden toen al beslist om de wedstrijd te staken. Na een korte discussie volgden ook hun ploegmaats en de spelers van PSG.

Kort na het incident stuurde het officiële account van Başakşehir de slogan “No to racism” de wereld in.

De voorzitter liet weten dat Başakşehir, waar Chadli en Bolingoli op de bank begonnen, de match niet zal hervatten zolang de vierde scheidsrechter aanwezig blijft.

Onduidelijk is of de wedstrijd in Parijs, waarin nog niet was gescoord, nog wordt hervat. De UEFA heeft nog niets laten weten.

Bron: BM