Bondscoach Frank de Boer gaf aan op zijn hoede te zijn voor met name Turkije en Noorwegen in Groep G van het WK-kwalificatietoernooi. Als het aan bondcoach Şenol Güneş ligt dan spelen ze liever niet tegen Oranje.

Şenol Güneş wist in de Turkse pers minstens vijf landen te noemen die hij liever als opponent had gehad dan Nederland. Dat Turkije een land van wereldklasse zou treffen was van tevoren wel zeker, dat zegt Günes.

Turkije zat immers in de tweede pot en zou dus sowieso een sterk land uit Pot 1 treffen. Dat dit Nederland was, daar werd hij niet erg vrolijk van.

In Turkse media zei hij: “Naar mijn mening waren Frankrijk, Kroatië, Denemarken en zelfs Duitsland en Portugal beter geweest voor ons. Nederland heeft de laatste tijd heel goed gespeeld en ze snakken naar een een nieuwe WK-deelname”.

Toch weet Günes dat elk land verslagen moet worden om WK-plaatsing af te dwingen. “Iemand moet de tegenstander zijn. We willen graag naar het WK en zullen iedereen proberen te verslaan die op ons pad komt”, aldus de bondscoach.

Veel informatie

“Een sterk Noorwegen kwam er als derde uit en we hebben al eens verloren van Letland. Tegen Gibraltar hebben we nog nooit gespeeld. We zullen zo veel mogelijk informatie verzamelen om deze tegenstanders te verslaan.”

Zijn Nederlandse collega De Boer hoopt dat Oranje zo snel mogelijk op bezoek gaat bij Turkije: “Meteen Turkije uit zou wel lekker zijn. Want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom”, zo wees hij op het fanatisme van de Turkse supporters.

Bron: NM