Muhammed Abdo en Yahya Abdo (rechts)

Nadat bekend was geworden dat vluchtelingen uit Syrië twee mensen hebben neergestoken in de hoofdstad Ankara, hebben de bewoners van de buurt huizen, werkplekken en voertuigen van vluchtelingen in de buurt in Altındağ beschadigd.

Twee mensen hebben messteken opgelopen bij een gevecht in de Altındağ in Ankara. Ondertussen werd bekend gemaakt dat een van de slachtoffers is overleden, de 18-jarige Emirhan Yalçın.

Nadat werd gemeld dat de verdachte een vluchteling was, beschadigden de bewoners van de buurt de huizen, werkplekken en voertuigen van vluchtelingen.

De spanning is naar verluidt afgenomen gouverneur Cumali Atilla van Altındağ naar de plaats van het incident is gegaan.

Zoals gemeld door dagblad Evrensel, vond de ruzie plaats in een park in de Battalgazi buurt in Altındağ in de hoofdstad Ankara gisterenavond (10 augustus).

Nadat het geschil uitliep op een gevecht, zou vluchteling Yahya Abdo en zijn compaan – Emirhan Yalçın en Ali Yasin Güler met zijn mes hebben verwond.

Na dit incident verzamelden de bewoners van de buurt zich in het park en beschadigden de huizen, werkplekken en voertuigen van de vluchtelingen.

Verklaring van het bureau van de gouverneur

In een verklaring van het bureau van de gouverneur van Ankara is aangekondigd dat “twee vreemdelingen zijn aangehouden”.

Volgens de verklaring van het bureau “mondde een geschil tussen twee verschillende groepen in Altındağ rond 21.30 uur op 10 augustus uit in een gevecht en twee burgers zijn daarbij gewond geraakt, een van hen ernstig”.

Hoewel de gewonde burgers “onmiddellijk medische behandeling” hebben gekregen, is hun behandeling naar verluidt nog aan de gang.

“Er is vastgesteld dat degenen die onze twee burgers hebben verwond, buitenlanders zijn en er zijn twee mensen aangehouden”, aldus het bureau van de gouverneur, die eraan toevoegde dat het onderzoek naar het incident nog gaande is.

Bron: Turkse media