Tarkan

De Turkse popster Tarkan heeft zijn steun betuigd aan dorpelingen en milieuactivisten die protesteren tegen een project voor de uitbreiding van een kolenmijn door een regeringsgezind bedrijf in het door brand geteisterde Milas-district in de Egeïsche provincie Muğla.

De Turkse popster Tarkan heeft zijn steun betuigd aan de lokale bevolking die protesteert tegen plannen om een kolenmijn uit te breiden in het Akbelen bos in de zuidelijke provincie van Muğla’s Milas district.

“Milieumoordenaars die uit zijn op winst nemen de waarschuwingen over de klimaatcrisis niet serieus en gaan door met het verwoesten van onze bossen. Onze bossen in heel ons land worden uitgemoord. Laat het milieu met rust. Word wakker!” tweette Tarkan op 10 augustus, waarbij hij beelden deelde van de aanval van de gendarmerie op dorpelingen die het bos van Akbelen beschermden.

Midden in de nacht van 9 augustus viel de gendarmerie dorpsbewoners aan die het bos van Akbelen bewaakten tegen Limak Holding.

Het bedrijf heeft onlangs geprobeerd van de bosbranden te profiteren om bomen te kappen voor de uitbreiding van de kolenmijn in het gebied, die kolen heeft geleverd aan de nabijgelegen thermische centrale Yeniköy.

De plaatselijke bevolking is later een sit-in begonnen om de vernietiging van bosgronden te voorkomen en heeft gezegd dat zij een klacht tegen het bedrijf zullen indienen wegens het kappen van bomen in een gebied dat niet eens aan het bedrijf toebehoort.

Maar terwijl hun sit-in voortduurde, werden de plaatselijke bewoners in de nacht van 9 augustus geconfronteerd met een bruut optreden van de gendarmerie en buiten het bosgebied gesleept. De gendarmerie plaatste later barricades rond het verzetsgebied.

Dorpelingen en milieuactivisten hebben benadrukt dat zij hun verzet zullen voortzetten ondanks pogingen om hen uit te putten.

Bron: Turkse media