De Turkse minister van Douane en Handel Ruhsar Pekcan (L) en president Recep Tayyip Erdogan tijdens een ontmoeting met zakenlieden uit de twee landen in het Moskouse Kremlin

Het bedrijf van een voormalige Turkse minister heeft verlopen ontsmettingsmiddelen verkocht, meldde Halk TV.

Voormalig AKP-minister Ruhsar Pekcan kwam in april onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat zij vanuit haar eigen bedrijf desinfectiemiddel aan het ministerie had verkocht.

De voormalige Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, heeft opnieuw de aandacht getrokken nadat bekend werd dat haar bedrijf desinfecterende middelen verkocht waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken.

Pekcan, die in april uit zijn functie werd ontheven, kwam eerder onder vuur te liggen omdat ze desinfecterende middelen aan het ministerie had verkocht vanuit haar eigen bedrijf.

Op beelden die door Halk TV zijn verkregen is te zien hoe verlopen ontsmettingsmiddelen door Pekcan’s bedrijf Nanoksia Biyoteknoloji worden klaargemaakt om te worden verkocht. Te zien is hoe de residuen op de desinfectiemiddelen in kwestie worden verwijderd voordat ze opnieuw op de markt worden gebracht.

“Neem niet die met strepen erop. Dat zijn schimmels”, zegt een man, van wie later werd onthuld dat hij de chauffeur van Pekcan’s echtgenoot was, in de video.

Bedrijf voormalige Turkse minister “verkocht ontsmettingsmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken

In april verdedigde Pekcan zich door te zeggen dat de ontsmettingsmiddelen onder de marktprijs werden verkocht, maar later werd bekend dat ze de prijzen van het materiaal had overschreden.

De regerende Turkse Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) en haar coalitiepartner de Nationalistische Beweging (MHP) hebben eerder parlementaire moties verworpen waarin werd opgeroepen tot een onderzoek naar de aankoop door het ministerie van Handel van duizenden liters desinfecterende middelen van het voormalige familiebedrijf van Pekcan.

De autoriteiten hebben geen onderzoek ingesteld naar Pekcan voor de vermeende misdaad.

Bron: Turkse media