De gouverneur van Şanlıurfa nodigt 15 mannen en een vrouw uit voor een bijeenkomst over geweld tegen vrouwen

De gouverneur van Şanlıurfa heeft 16 provinciebestuurders, onder wie 15 mannen, uitgenodigd voor een vergadering om het nieuwe actieplan van de regering ter bestrijding van geweld tegen vrouwen te bespreken.

De gouverneur van de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa heeft op 9 augustus een vergadering belegd om het probleem van geweld tegen vrouwen in de provincie te bespreken, in aanwezigheid van lokale besturen.

De vergadering werd bijgewoond door de burgemeester van Şırnak, Mehmet Yarka, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Selim Kuş, plaatsvervangend rector van de universiteit van Şırnak, prof. dr. Mehmet Şimşek, plaatsvervangend gouverneur Tunahan Efendioğlu, hoofd van de provinciale politie Cemal Dalman, plaatsvervangend commandant van de provinciale gendarmerie, Lt. Kol. Serkan Karagöz, Provinciaal Directeur van Familie en Sociaal Beleid Muzaffer Akçam evenals commissieleden, meldde Mezopotamya nieuwsagentschap.

De enige vrouwelijke deelnemer aan de vergadering was Provinciaal Directeur van Nationaal Onderwijs Nazan Şener.

De vergadering werd gehouden in het kader van de nieuwe actie van de regering voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen. De autoriteiten besloten tijdens de vergadering dat de instellingen in samenwerking en coördinatie met elkaar werken overeenkomstig de circulaires van het ministerie van Binnenlandse Zaken met betrekking tot de kwestie.

In juli kondigde president Recep Tayyip Erdoğan het “Actieplan van de regering ter bestrijding van geweld tegen vrouwen” aan, dat doelstellingen omvat zoals de herziening van gerechtelijke procedures, de verbetering van beschermingsdiensten en het verzamelen van gegevens over geweld.

De stap kwam nadat hij het land had teruggetrokken uit het Verdrag van Istanbul, een baanbrekend internationaal verdrag ter bescherming van vrouwen tegen geweld dat in de stad Istanbul werd ondertekend.

Activisten en ngo’s protesteren sindsdien tegen het besluit en benadrukken dat de pijlers van het verdrag – preventie, bescherming, strafrechtelijke vervolging en beleidscoördinatie – en de identificatie van gendergerelateerd geweld, van cruciaal belang zijn voor de bescherming van vrouwen in Turkije.

Bron: Turkse media