Franse justitie onderzoekt racistisch motief bij mesaanval op twee moslima's

Justitie in Frankrijk onderzoekt een dispuut bij de Eiffeltoren, waarbij afgelopen weekend twee Franse moslima’s gewond zijn geraakt.

Ze werden met een mes aangevallen en racistisch bejegend door twee vrouwen na een ruzie over een loslopende hond.

Volgens een aangifte die in het bezit is van de krant Le Figaro is er “jullie horen hier niet” en “vuile Arabieren” geroepen naar de slachtoffers van 19 en 40 jaar. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis met steekwonden.

Twee Franse vrouwen zijn aangeklaagd omdat ze twee moslima’s van 40 en 19 hebben aangevallen en neergestoken bij de Eiffeltoren.

De verdachten lieten zich racistisch uit. Daarnaast zouden ze volgens de advocaat van de slachtoffers hebben geprobeerd om hun hoofddoekjes af te pakken.

De steekpartij vond afgelopen weekend plaats na een woordenwisseling over een loslopende hond. Een van de eigenaren van de hond trok een mes en stak in op de moslima’s.

De 40-jarige moslima liep zes steekwonden op en ligt nog altijd in de hospitaal. De 19-jarige werd drie keer gestoken en mocht inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Vanwege de opgelopen spanningen in Frankrijk na de moord op Samuel Paty afgelopen vrijdag, ligt de steekpartij onder een vergrootglas.

Op sociale media klagen Fransen dat de media te weinig aandacht besteden aan het geweld dat in hun ogen duidelijk anti-islamitisch is.

De advocaat van de verdachten meent dat ‘het verhaal wordt opgeblazen’. “Laten we de feiten nuanceren: het was een dispuut die na gescheld uit de hand liep.”

Bron: TT