Yasemin Gündogan (28)

Het is een spectaculaire miljoenendiefstal die de 28-jarige Yasemin Gündogan in Bremen pleegde – even eenvoudig als doeltreffend!

De werknemer van een geldtransportbedrijf werd verondersteld grote sommen contant geld bijeen te brengen voor klanten.

Maar in plaats daarvan steelt ze verschillende veiligheidstassen met geld in een rolcontainer, meldt zich dan ziek en verdwijnt van het scherm.

Een goed doordacht plan, vindt criminoloog Christian Pfeiffer.

Diefstal van miljoenen in Bremen: Minimale inspanning, vette winst

Een uitgewerkt plan? Voor criminoloog Christian Pfeiffer is het duidelijk:

Ja! “Alles lijkt zorgvuldig gepland. Het begint met het huren van de auto, het stelen van de kentekenplaten en zelfs het terugbrengen van het voertuig , om nergens argwaan te wekken.”

Dat het bedrijf pas zo laat van de diefstal op de hoogte kwam, verbaast Pfeiffer daarentegen ten zeerste. Of de vermeende dader alleen op dienst was en dus ongemerkt het geld kon pakken? Het geldtransportbedrijf wilde geen commentaar geven op deze details.

Hoe vervoer je ongemerkt zoveel contant geld?

De criminoloog gaat uit van een gepland teamwork.

“Zij was degene die op het geld zat, die het uitvoerde, maar anderen zullen geholpen hebben.”

Pfeiffer vermoedt dat het grote geldbedrag in verschillende zakken was verdeeld en alleen op die manier onopgemerkt kon worden gestolen.

De criminoloog is er zeker van: “Ze zijn allang op hun bestemming aangekomen”.

Aangezien de vermoedelijke dader Turkse wortels heeft, zou het voor de hand liggen dat zij het land heeft verlaten om minder op te vallen.

Maar: “Er zijn speciale rechercheurs die geijkt zijn op het vinden van verdachten in het buitenland,” legt Pfeiffer uit.

Vanwege haar uiterlijk zal de 28-jarige waarschijnlijk snel gevonden worden, denkt hij.

Zijn prognose: “Ze zal gepakt worden!”

Yasemin Gündogan zou het geld hebben getransporteerd en gestolen in deze Mercedes Vito met gestolen nummerplaten.

Ze was slim – maar nu jaagt iedereen op haar! De 28-jarige werknemer van een geld- en waardetransportbedrijf in Bremen ging er met acht miljoen euro vandoor.

Kort voor Pinksteren zou Yasemin Gündogan de enorme som geld voor de klanten bijeenbrengen. Maar in plaats daarvan pakte ze het geld, meldde zich ziek – en verdween.

Nu is de politie publiekelijk op zoek naar de vrouw! Intussen is er ook een medeplichtige gepakt.

Het geldtransportbedrijf had blijkbaar enkele dagen nodig om achter de brutale diefstal te komen. Tegen die tijd was Yasemin Gündogan al lang weg.

Volgens politieonderzoek was de 28-jarige werknemer van het bedrijf heel slim: Zij was bij het bedrijf verantwoordelijk voor het verpakken van door klanten besteld geld en het laten bezorgen ervan door een veiligheidstransport.

Enkele weken geleden stal Yasemin Gündogan verschillende veiligheidstassen gevuld met geld in een rolcontainer en meldde zich vervolgens ziek.

Pas een paar dagen later merkte het bedrijf het ontbrekende bedrag op en deed aangifte. Het geldtransportbedrijf wilde desgevraagd door RTL geen commentaar geven.

Medeplichtige gearresteerd

Onderzoeken tot nu toe wijzen erop dat de overval filmisch was: De rolcontainer (met nummer 06414) werd geladen in een zwarte Mercedes Vito met het nummerbord HB-DW 143.

De kentekenplaten werden eerder gestolen, op 21.05.2021, in de tijd tussen 16:00 – 17:00 uur in Bremen in de omgeving van de Wolfskuhlenweg.

De auto zelf werd op 19 mei in Berlijn-Spandau gehuurd en in het Pinksterweekend weer op het erf van het verhuurbedrijf gezet. Ondertussen kon de politie van Bremen een medeplichtige arresteren.

“De vrouw zit in hechtenis op beschuldiging van medeplichtigheid”, aldus het parket van Bremen.

Waar de vermeende dader zich momenteel bevindt, is echter onbekend.

video

Bron: Duitse media