Muhammad Nader Badrana

Wat begon als een grap over de economie van Turkije, resulteerde in een deportatie van Muhammad Nader Badrana, die 10 seconden duurde.

Zaterdag heeft een Arabisch-Israëlische toerist een video geüpload waarin hij zijn neus snuit in een Turks biljet van 20 lira.

Wat begon als een grap over de Turkse economie, resulteerde in een deportatie van Muhammad Nader Badrana, die 10 seconden duurde.

Bedoeld om de lage koers van de Turkse lira te plagen, werd Muhammad Nader Badrana onmiddellijk gezocht door de Turkse rechtshandhaving.

De politie heeft de persoon die de video heeft geplaatst geïdentificeerd als Mohamad Nader Badarneh, een Israëlisch staatsburger van Palestijnse afkomst.

Momenteel is een biljet van 20 Turkse lira zoals het bekend staat in Turkije, omgerekend zeven en een half shekels. De economie van Turkije is sinds het uitbreken van de pandemie alleen maar verslechterd.

De gebeurtenis vond plaats in een restaurant in Istanbul.

Hij werd de volgende dag aangehouden in het hotel waar hij verbleef in Beşiktas, wegens “belediging van de tekens van de staatssoevereiniteit”.

In tegenstelling tot dit alles beweerde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat Nader Badrana was gearresteerd en in afwachting was van zijn proces.

Bron: Twitter