Links: Neslihan Atagü Rechts: Burak Özçivit

De Turkse dramaserie “Kara Sevda” (Endless Love) won de prijs voor “Best Telenovela” op de 45ste editie van de Emmy Awards eerder deze week op 21 november.

De serie, geproduceerd door Ay Yapim, werd daarmee de eerste Turkse productie ooit die deze prestigieuze prijs binnenhaalt.

Hilal Saral, de regisseur van de tv-serie ‘Kara Sevda’ en de scriptschrijver Burcu Gorgun Toptas, Ay Yapim en CEO Kerem Catay waren aanwezig op de ceremonie in New York.

Met acteurs en actrices als Burak Ozcivit, Neslihan Atagul, Kaan Urgancioglu en Kara Sevda won de serie al snel aan populariteit over de gehele wereld.

Links: Neslihan Atagul Rechts: Burak Ozcivit
Foto: Kaan Urgancioglu

De serie werd bovendien in heel wat verschillende talen ondertiteld en/of gedubd waaronder in het Italiaans, het Perzisch, Spaan en Arabisch.

De 74-episode lange serie kwam uit in oktober van het jaar 2015 en liep ongeveer tot juni 2017. Het werd uitgezonden in meer dan 60 landen.

Rechts: Neslihan Atagul – Links: Burak Ozcivit

Emmy Awards

Prijs voor beste acteur ging naar Kenneth Branagh, Ana Friel won de prijs voor beste actrice tijdens de internationale Emmy Awards van 2017.

De prijzen worden jaarlijks gepresenteerd en geselecteerd door de Internationale Academie voor Televisiekunst en Wetenschap. De academie representeert meer dan 60 landen en 500 verschillende bedrijven in de televisie- en filmwereld, waaronder ook internetbedrijven en mobiele technologiebedrijven.

De presentator van de avond was Iraans-Amerikaans acteur en komiek Maz Jobrani, die onder andere meespeelt op de bekende CBS sitcom “Superior Donuts”.

Hurriyet