De 6e periode van het Afghaanse Nationaal Trainingsprogramma voor Politievrouwen georganiseerd door de Politieopleidingsschool van Sivas begon op woensdag in de Turkse provincie.

Voor vier maanden zullen 243 Afghaanse vrouwelijke politiecadetten politietraining krijgen, inclusief informatie over wapens, gesimuleerde schietpartijen en eerstehulptrainingen.

De training zal ook gaan over zoektechnieken, verkeerspolitie, basisrijtraining, onderzoek van plaats delicten en het verzamelen van bewijs. Cadetten zullen ook leren hoe ze veiligheidssystemen en -apparaten moeten bedienen, rapporten moeten schrijven en ze zullen uitdrukkingstechnieken leren. Jeugdcriminaliteit, huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen zal ook aan bod komen.

Tijdens de ceremonie zei Turks Viceminister voor Binnenlandse Zaken Mehmet Ersoy: “De samenwerking van Turkije met Afghanistan zal niet enkel plaatsvinden op het gebied van politietraining, maar ook in alle andere domeinen.”

Ervaring over terrorismebestrijding

Ersoy voegde toe dat Turkije haar ervaring zal delen over terrorismebestrijding, anti-smokkel, drugsbestrijding en het aanhouden van buitenlandse strijders.

Afghaanse Viceminister

De Afghaanse Viceminister van Buitenlandse Zaken Aminullah Karim sprak ook tijdens het evenement en besteedde aandacht aan de langdurige relaties tussen Turkije en Afghanistan.

 “Wij zijn het politiecurriculum in Afghanistan aan het veranderen en we nemen Turkije als een voorbeeld,” zei Karim.

Afghaanse politiecadetten krijgen training in Sivas nadat twee samenwerkingsakkoorden werden afgesloten in 2011.

Turks Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu zei eerder dat 2996 Afghaanse politiemensen en 4300 militairen training hebben gekregen in Turkije.

Sabah