Koen Van Poucke (45)

Na tien jaar als korpschef trekt Koen Van Poucke (45) volgend jaar verrassend de deuren van de politiezone Puyenbroeck, een gebied in Oost-Vlaanderen, achter zich dicht.

Hij wordt verbindingsofficier voor de Belgische politie in Turkije, een internationale topjob, dat schrijven Vlaamse media.

“Mijn afscheid wordt dus emotioneel. Maar deze uitdaging kwam onverwachts en ik moest ze wel grijpen, want wie weet kreeg ik nooit meer zo’n kans.”

Begin 2024 wordt hij verbindingsofficier in Turkije. Verspreid over de hele wereld heeft België verschillende zulke officiers. Zij zorgen vooral voor een goede uitwisseling van informatie in politionele dossiers.

Band met Turkije

“Dit was een unieke kans die ik gewoon moest grijpen. Na lang nadenken heb ik me kandidaat gesteld,” klinkt het.

De korpschef heeft immers een band met Turkije. Hij ging er vaak op vakantie en kent de taal.

“Ik kan mezelf al voorstellen en naar de winkel gaan, maar ik zal de taal nu verder leren. De gastvrijheid is mooi in Turkije: als je een platte band hebt met de wagen, stoppen direct twee voertuigen om te helpen.”

Na een korte tewerkstelling in de privésector ging hij in 2004 aan de slag als inspecteur van politie binnen het interventieteam. Met de jaren promoveerde hij tot hoofdcommissaris.

Bron: Vlaamse media