De structurele banden tussen de VS-gesteunde YPG en door de VS als terreurgroep gekwalificeerde PKK kwamen nogmaals aan het licht op maandag toen Zozan Temir, een terroriste die vroeger in de rangen van de Syrische tak van de separatistische groep zat, gedood werden tijdens Turkse anti-terreuroperaties in Zuidoost Turkije.

De 24-jarige Syrische uit Qamishlo vervoegde de rangen van de YPG vier jaar geleden, zoals ze vermeld in een video die rondgaat op sociale media.

https://www.youtube.com/watch?v=0NygMD3jKRc&feature=youtu.be&ab_channel=AlliCsander

In recente anti-terreuroperaties werd een vrouwelijke terrorist uit de rangen van de PKK gedood op Turks grondgebied. Haar identiteit werd later bekend gemaakt door de Turkse veiligheidsdiensten als Zozan Temir. Haar echte identiteit werd ook bekend gemaakt door PKK-gelinkte websites met haar nom de guerre, Zozan Cudi.

Turkije heeft al talloze keren benadrukt dat de YPG/PYD niet verschilt van de PKK, een globaal erkende terreurorganisatie. De terroristen hebben in Syrië alles gedaan om te bewijzen dat ze hetzelfde zijn als de PKK, ze hesen zelfs de vlag van Abdullah Ocalan – de leider van de terreurgroep – in Rakka. Toch blijft de VS haar steun bieden aan deze groep ondanks het feit dat Rakka ondertussen bevrijd is van Daesh-terroristen.

Sabah