Canvas waagt zich met ‘Zonder afspraak’ nog eens aan een tragikomische reeks.

Een Gents-Turkse kapper die droomt van een muziekcarrière, en zo iedereen rond hem in de miserie helpt.

Dat is het vertrekpunt van de nieuwe Canvas-reeks Zonder afspraak, die momenteel wordt gedraaid.

Een dik half jaar geleden zat Zonder afspraak nog in “een prille fase”, maar nu draaien de camera’s dus.

De tragikomische reeks speelt zich af in een Gents kapsalon. De 40-jarige kapper Aziz beslist er om zijn muzikale droom na te jagen, maar krijgt onderweg af te rekenen met zijn licht geschift gezin, een criminele schoonbroer en een bende afpersers.

Volgens de makers wordt het een “kleurrijke comedy, met herkenbare confrontaties”. Naast humor wilt de reeks ook iets betekenen.

“Toen onze scenarist en regisseur Yahya Terryn me voor het eerst vertelde over Zonder afspraak, had hij het gevoel dat een comedyreeks met Turkse Vlamingen meer kon doen voor een tolerante samenleving dan eender welke overheidscampagne”, zegt producent Willem Wallyn.

“Dat was reden genoeg om onze energie te steken in deze reeks. We zijn klaar om de wereld te veranderen, of er minstens eens goed mee te lachen.”

Zonder afspraak is in het voorjaar van 2023 te zien op Canvas.

De hoofdrollen worden gespeeld door Ali Can Ünal, Souad Boukhatem, Tom Vermeir en Farouk Jomâa N. Ben Ali. Samen met Ann Miller, Buse Kaplan, Ismaïl l’Hamiti, Aimé Claeys, Kader Gürbüz, R. Kan Albay, Mesut Arslan, Ikram Aoulad, Jasmin Galas, Serdi Faki Alici en Otto Jan Ham vormen zij een mooi en gevarieerd gezelschap.

Bron: Canvas