Vrouw met blinddoek slaat pinata met stok

De Turkse staatszender Turkse Radio en Televisie (TRT) heeft een foto van een pinata van zijn Instagram-account verwijderd nadat sommige gebruikers commentaar hadden gegeven op het feit dat de pinata was getooid met regenboogkleuren.

Ankara verbood onlangs de verkoop van regenboog- en Pride-kleding aan minderjarigen, de laatste in een reeks homofobe maatregelen van de regering.

Het door de Turkse staat gerunde entertainmentkanaal TRT2 van de Turkse Radio en Televisie (TRT) verwijderde een foto van een pinata van zijn Instagram-account nadat sommige volgers commentaar hadden gegeven op de regenboogkleuren van de pinata.

Turkse staatsomroep verwijdert Instagram-foto omdat hij regenboogkleuren bevat

Het TRT2-account plaatste een foto van een regenboogkleurige pinata samen met een beschrijving van het spel die luidde: “Kinderen die hun ogen dicht hebben, zullen proberen het klei- of kartonnen poppetje te vinden dat gevuld is met snoep.”

“Voorzichtig, de regenboogkleuren kunnen je problemen bezorgen,” schreef een van de volgers van het kanaal, terwijl een ander zei: “Kijk eens naar deze perceptie [manipulatie]” met een emoji van een geschokt gezicht.

Het onderschrift van de foto door TRT2 luidde “Dit poppenspel, uniek voor de Mexicaanse cultuur, wordt meestal gespeeld op feestdagen en speciale gelegenheden.”

De post van TRT2: “Alle kleuren van het leven, van cultuur tot kunst, literatuur tot geschiedenis, film tot muziek en filosofie”.

De Turkse regering heeft in december wetgeving aangenomen die de verkoop van regenboogkleding aan minderjarigen verbiedt omdat het homoseksualiteit zou aanmoedigen.

Onlangs nog hebben politieagenten op 22 juni in het Maçka-park in Istanbul een groep deelnemers aan een picknick in het kader van de LGBTI+ Pride Week gebrutaliseerd, waarbij een persoon werd aangehouden en de arm van een andere persoon werd gebroken.

Bron: Turkse media